top of page

PeoplesPlanetProject Members

Public·769 members
satuduatiga bigmovirs
satuduatiga bigmovirs

Луис Рубиалес: Майката на испанския футболен президент обяви гладна стачка след спор за целувки


Луис Рубиалес: Майката на испанския футболен президент обяви гладна стачка след спор за целувки


Луис Рубиалес: Майката на испанския футболен президент обяви гладна стачка след спор за целувки
Луис Рубиалес отказа да се оттегли, след като целуна Джени Ермосо след финалната победа на Испания на Световното първенство за жени над Англия; ФИФА отстрани шефа на испанската ФА, но майка му сега се е затворила в църква и е обявила гладна стачка в знак на протест срещу отношението към него
УЕФА отхвърли искането на Испанската футболна федерация (RFEF) да бъде спряна от ръководния орган на европейския футбол.
RFEF се оплака на УЕФА, че испанското правителство се намесва в управлението на нейните дела, докато разследват Луис Рубиалес, президент на организацията, след като целуна Джени Ермосо след победата на Испания на Световната купа за жени по-рано този месец.
Уставът на УЕФА гласи, че асоциациите-членки трябва да управляват собствените си дела без влияние на трета страна.
Исканията на RFEF биха довели до изключване на испанските клубове и националните отбори на Испания от европейските състезания, ако УЕФА реши да предприеме действия.
УЕФА и нейният президент Александър Чеферин поддържат редовен контакт с ФИФА относно случая Рубиалес.
Тъй като Световната купа за жени беше състезание на ФИФА и действията на Рубиалес попадаха под нейната юрисдикция, беше договорено дисциплинарните органи на ФИФА да се занимават със случая.
Йоланда Диас, министър на труда на Испания, каза, че Рубиалес е действал със "сексуална агресия", добавяйки, че действията му са "разпространени в целия свят", но не са "представителни за нашата страна".
Рубиалес е действал по начин, който е „дълбоко дискриминационен“, каза Диас, добавяйки, че „съжалява“ за факта, че правителството не е реагирало по-рано в отговор на поведението на Рубиалес.
„Правителството действа много положително, но мисля, че е жалко, че ФИФА наложи санкцията, а не ние“, каза тя.
Майката на Рубиалес в гладна стачка


Майката на Рубиалес се е затворила в църква и е обявила гладна стачка в знак на протест срещу неговото „нечовешко отношение“ след нежеланата му целувка на Хермосо.
Рубиалес отказа да се оттегли от ролята си, но беше отстранен от ФИФА.
Очакваше се той да подаде оставка на среща в петък, но вместо това направи предизвикателна реч, твърдейки, че е жертва на лов на вещици от "фалшиви феминистки".
Оттогава RFEF свика "извънредна и спешна" среща относно ситуацията, насрочена за понеделник.
Но майката на Рубиалес вече е взела мерки. Анджелис Беяр каза, че нейната стачка ще продължи, „докато се намери решение за нечовешкия и кървав лов, който те провеждат срещу сина ми с нещо, което той не заслужава“, според агенция EFE.
Според EFE Бехар останала в енорийската църква на Divina Pastora в родния град на Рубиалес в южна Испания, Мотрил, със сестра си, след като енорийският свещеник си тръгнал.
Тя помоли Хермосо да каже истината и „да се придържа към версията, която даде в началото“, добави EFE.
„Няма сексуално насилие, тъй като има съгласие и от двете страни, както доказват изображенията“, каза Беяр пред EFE, когато тя попита „защо го изкарват на него“ и какво „стои зад цялата тази история“.
„Синът ми не е в състояние да нарани никого“, каза Беяр.
Рубиалес се противопостави на целувката - която беше осъдена като нежелана от Ермосо, нейните съотборници и испанското правителство - с аргумента, че е по взаимно съгласие.
RFEF излезе с изявление за него, в което се казва, че Рубиалес "ще се защитава по закон в компетентните органи", за да докаже "пълната си невинност".
Хермосо каза, че не се е съгласила на целувката, добавяйки, че се чувства "уязвима и жертва на агресия".
Въпросите, свързани с пола, се превърнаха във важна тема в Испания през последните години. Десетки хиляди жени участваха в улични шествия, протестиращи срещу сексуалното малтретиране и насилие, а ръководеното от социалистите коалиционно правителство ръководи правните реформи, включително около равното заплащане или правата на аборт.

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page